Održan Gospodarski forum grada Zagreba u Beču


U suradnji grada Zagreba i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, 5. svibnja 2014. godine u Udruzi industrijalaca, održan je Gospodarski forum grada Zagreb, na kojem je sudjelovalo devedesetak gostiju, predstavnika političkih i gospodarskih institucija Zagreba i Beča, članova uprava austrijskih i hrvatskih tvrtki, te predstavnika diplomatskih misija.

Zamjenica gradonačelnika grada Zagreba, gđa Sandra Švaljek nazočne je upoznala s makroekonomskim pokazateljima grada Zagreba ističući kako je u posljednjih deset godina Zagreb ostvario 68 posto svih investicija u Republici Hrvatskoj. Presudno za privlačenje tako visokog postotka investicija je kvalitetno obrazovanje, relativno niski troškovi rada, dobar geografski položaj između luke Rijeka i srednje i istočne Europe, visoka kvaliteta života, pozitivna poslovna klima.

Potom je predstavljeno pet strateških projekata u Gradu Zagrebu: Javna podzemna garaža u Klaićevoj, Terme Zagreb, Kompleks zgrada Badel, Zagrebački sajam („Zagrebačka mreža“), Izgradnja pet domova za starije i nemoćne osobe te više projekata koji se pripremaju za sufinanciranje iz strukturnih fondova EU: modernizacija sustava vodovoda i odvodnje u Gradu Zagrebu, izgradnja žičare na Sljemenu i uvođenje brzog širokopojasnog interneta „Zagreb ultranet“.

Sudionici panel diskusije, počasni konzul RH u Gornjoj Austriji i vlasnik City Centra One, prof. Wolfgang Kaufmann, Direktor za infrastrukturu Erste Bank, dr. Werner Weihs-Raabl, vlasnica Arcotel hotela, dr. Renate Wimmer, direktorica Neuroth Kroatien, gđa. Svjetlana Podlesnik i direktor Kapsch Kroatien, g. Ivan Kunst istaknuli su kako se u Republici Hrvatskoj poboljšava ulagačka klima i odnos prema stranim investitorima, te pozdravili inicijative koje se poduzimaju za jačanje pozitivnog investicijskog okružja.Priopćenja