U sklopu posjeta bugarskog predsjednika Vlade g. Plamena Orešarskog, u utorak, 29. travnja 2014. g. u prostorijama HUP-a održan je Hrvatsko-bugarski gospodarski forum.


Skupu su prisustvovali ministar poduzetništva i obrta Maras, ministar turizma Lorencin, predsjednik Uprave HAMAG Investa Liović, direktor Hrvatske uprave poslodavaca Jakelić te bugarski dužnosnici na čelu s premijerom. HAMAG Invest i Bugarska agencija za promicanje malog i srednjeg poduzetništva tom su prigodom potpisali Memorandum o razumijevanju.

Na gospodarskom forumu sudjelovali su i predstavnici dvadesetak renomiranih bugarskih tvrtki kao i tridesetak hrvatskih tvrtki s ciljem razmjene iskustva i uspostave poslovnih kontakata.

Istaknuti su perspektivni sektori suradnje hrvatskih i bugarskih tvrtki kao što su petrokemijski, kemijski, farmaceutski, elektronički, strojograđevinski, brodograđevinski, poljoprivredno-prehrambeni i tekstilni, uz poseban naglasak na sektor turizma. Između ostalog, predstavljena je izravna zrakoplovna linija Zagreb-Sofija čije se otvorenje planira za 3. lipnja ove godine.

Gospodarski forum održan je u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), HAMAG Investa i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

 



Priopćenja