Promocija hrvatskog turizma u Moskvi

 

U Moskvi su 22.-23. siječnja službeno boravili zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić i predsjednica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, koji su na tradicionalnoj konferenciji za tisak predstavili turističku ponudu Republike Hrvatske u 2014. godini, nakon čega je u organizaciji Hrvatske turističke zajednice održana poslovna radionica hrvatskih i ruskih partnera, uz sudjelovanje sto tridesetak ruskih turoperatora.

Zamjenik ministra turizma Ivičić je tom prilikom naglasio važnost i potencijal ruskog tržišta za hrvatski turizam te izrazio uvjerenje da će Hrvatska i ove godine biti traženo i privlačno odredište za odmor ruskih turista. Dodao je kako je rusko tržište za Hrvatsku strateško te kako nam je želja ove godine ponovo privući 200 tisuća gostiju iz Rusije, uz uvjerenje da zajedničkim radom kroz nekoliko godina možemo doseći brojku od 500 tisuća turista godišnje. Zamjenik Ivičić predstavio je također investicijske mogućnosti u turistički sektor.

Meri Matešić, direktorica Glavnog ureda HTZ-a, naglasila je kako rusko tržište ostaje među prioritetnima i predstavila glavne elemente novog strateškog marketing-plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2014.-2020. godine. U ovoj godini, HTZ će pojačati sve napore i aktivnosti kako bi ruskim turistima Hrvatska ponovno postala privlačna i bliska destinacija. Dodala je kako današnja radionica pokazuje da smo na pravom putu, a vjerujemo da će brojne planirane aktivnosti i potpuno novi identitet hrvatskog turizma, osmišljen u 2014. godini, uvelike doprinijeti povratku ruskih gostiju.

Tijekom drugog dana službenog posjeta, zamjenik ministra Ivičić posjetio je Konzularni odjel Veleposlanstva RH, gdje je u razgovorima sa djelatnicima Veleposlanstva istaknuo iznimno zadovoljstvo obavljenim velikim i značajnim poslom, istovremeno izrazivši uvjerenje da će kvaliteta rada ostati ista i uz očekivani porast viznih zahtjeva tijekom 2014. godine.

 



Priopćenja