Sajam turizma u Stuttgartu

U Stuttgartu je u tijeku tradicionalni sajam turizma i kampinga CMT 2014., najveći otvoreni sajam turizma u Europi. Tradicionalno, sajam svake godine ima dvije zemlje i jednu regiju kao partnera. Kao zemlje partneri ove godine su se predstavili Srbija i Dominikanska Republika, dok je na  otvaranju sajma, u predavanju prof.dr. Martina Lohmanna, Hrvatska spomenuta kao zemlja „iz koje njemački turisti dolaze najzadovoljniji“.

Sajam je, prema informacijama organizatora, oborio sve dosadašnje rekorde i prvog vikenda ga je posjetilo oko 75 tisuća posjetitelja. Na CMT-u ove godine izlaže okruglo 2000 izlagača predstavljajući najatraktivnija odredišta za putovanje u 2014. godini. Kao i svake godine puno je noviteta u svijetu kamping vozila, a posebne turističke teme kao što su izletnički biciklizam, golf, Wellness, krstarenja i putovanja brodom biti će predstavljeni u posebnim izložbenim paviljonima. Očekuje se da će u 2014. Nijemci ostvariti 69 milijuna putovanja.

U sklopu sajma su se predstavili i hrvatski ponuđači. Najveći dio (njih 19), su se predstavili na zajedničkom štandu Hrvatske turističke zajednice, a posebno su se predstavili hoteli s Raba i turistička tvrtka Riva iz Münchena. Štand i ponuda su i ove godine potaknuli zanimanje, te su bili na visoko profesionalnoj razini.

U razgovorima između predstavnika HTZ i uprave CMT-a je dogovoreno da 2015. Hrvatska nastupi kao zemlja partner u dijelu sajma koji se odnosi na kamping.



Priopćenja