OBJAVA BIRAČIMA


Predsjednik Republike Hrvatske je 15. ožujka 2024. donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.
 
Izbori će se održati u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ottawi u utorak i srijedu 16. i 17. travnja 2024. godine od 07.00 do 19.00 sati
 
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ottawi izvješćuje sve punoljetne hrvatske državljane koji borave na području grada Ottawe i Carltona u provinciji Ontario, te na području provincija Alberta, British Columbia, New Brunswick, New Scotia, Northwest Territories, Nunavut, Prince Edward Island, Quebec i Yukon, kako svoje glasačko pravo na izborima za Hrvatski sabor mogu ostvariti u Veleposlanstvu Republike Ottawe u Kanadi 16. i 17. travnja 2024. godine od 07.00 do 19.00 sati.
 
Birači kojima je izdana hrvatska e-osobna iskaznica s adresom prebivališta izvan RH bit će registrirani po službenoj dužnosti prema adresi u osobnoj iskaznici, a ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva ili u Hrvatskoj moraju podnijeti zahtjev za promjenu mjesta registracije.
 
Svi ostali birači se moraju prethodno ili aktivno moraju registrirati kako bi mogli glasovati u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ottawi u utorak i srijedu 16. i 17. travnja 2024. godine od 07.00 do 19.00 sati
 
Za glasovanje u veleposlanstvu u Ottawi birači se mogu registrirati u Veleposlanstvu RH u Ottawi najkasnije do subote 06. travnja 2024. U istom roku birači mogu odustati ili promijeniti svoj zahtjev za registraciju.
 
Svi birači mogu provjeriti svoj upis u registar birača na web stranici Ministarstva uprave RH https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/, u uredima državne uprave u RH, u diplomatskim misijama i konzularnim uredima RH i putem online sustava e-Građani te zatražiti izmjene eventualnih pogrešnih podataka.
 
Zahtjev za prethodnu i aktivnu registraciju birača podnosi se osobno (poštom ili putem e-maila skenirano) Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ottawi.
 
Obrazac zahtjeva za registraciju i dodatne informacije moguće je dobiti putem e-mail adrese con.ottawa@mvep.hr ili osobno u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ottawi kao i na web stranici Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH - Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi (gov.hr), odnosno na web stranici Ministarstva pravosuđa i uprave Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske - Obavijest biračima o izborima za zastupnike u Hrvatski sabor (gov.hr)

Pisane vijesti