Obavijest o radu Konzularnog odjela od 3. svibnja 2021.

Nakon ukidanja strogog "lockdowna" u Beču u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. godine, Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske zaprimat će, uz žurne predmete (putni list i smrtovnica), i zahtjeve za izradu novih putovnica uz prethodnu rezervaciju termina (emailom ili telefonom).

Preuzimanje (podizanje) već izrađenih putovnica moguće je bez najave, svakim radnim danom od 08.00 do 12.00 sati, osim srijede.

Napominjemo kako u hrvatskim  diplomatskim predstavništvima nije moguća izrada putovnice u kraćem roku. Informacije o izradi putovnica u žurnom postupku možete pronaći na: mup.gov.hr.

Konzularni odjel Veleposlanstva u Beču obavijestio je nadležne austrijske vlasti kako su istekle putovnice i osobne iskaznice u Hrvatskoj važeće do 30 dana nakon prestanka pandemije. Primjena navedenog nije u svim austrijskim institucijama prihvaćena, stoga se moli prethodna provjera s nadležnom austrijskom institucijom.

Potrebno je pratiti situaciju na području epidemioloških mjera u Beču koja uvjetuje i način rad Konzularnog odjela vezano uz neposredan rad sa strankama u prostorijama Konzulata, kao i održavanje Konzularnih dana,  koji su trenutno otkazani.

Molimo pratite promjene na našoj web stranici (at.mfa.hr).


KONZULARNI ODJEL VELEPOSLANSTVA

Operngasse 20b
1040 Beč
AUSTRIJA
Tel + 43 1 585 19 76
Fax + 43 1 585 48 45
beckon@mvep.hr



Priopćenja