Veleposlanik Davor Vidiš sastao se s ravnateljem irske Garde Drewom Harrisom

  • Slika
Veleposlanik RH Davor Vidiš sastao se danas s ravnateljem irske Garde Drewom Harrisom, a glavne teme sastanka bile su vezane uz nedavni brutalni napad na dvoje hrvatskih državljana u Dublinu, kada je, od posljedica napada, jedan hrvatski državljanin preminuo, a drugi je ozlijeđen.

Od strane ravnatelja Harrisa izvješten je pritom kako zbog ozbiljnosti slučaja Garda pridaje veliku pozornost njegovu rješavanju, sveobuhvatna istraga ide u pozitivnom smjeru i dosad je postignut značajan napredak. O daljnjem tijeku i rezultatima istrage Veleposlanstvo RH u Dublinu bit će u kontaktu s irskom Gardom koja je dodijelila i časnika za vezu za izravnu komunikaciju s Veleposlanstvom.

Veleposlanstvo RH u Dublinu od samog saznanja za brutalni napad na dvojicu hrvatskih državljana u kontaktu je s roditeljima tragično preminuloga hrvatskog državljanina te ozlijeđenim hrvatskim državljaninom. Veleposlanstvo je pružilo svu raspoloživu konzularnu pomoć koja je bila zatražena, a i dalje je u kontaktu s Gardom te obiteljima u kontekstu daljnjih postupaka.

Pisane vijesti