Sudjelovanje Veleposlanstva na Danima otvorenih vrata Filozofskog fakulteta

  • Slika
Filozofski fakultet Sveučilišta Comenius u Bratislavi održao je 27. siječnja 2024. Dane otvorenih vrata kojima se  željelo  približiti i motivirati mlade ljude za studije znanstvenih i umjetničkih disciplina uključujući i na Filozofskom fakultetu i Katedri slavenskih filologija.
 
Uz lektore pet jezika, bugarskog, hrvatskog, poljskog, slovenskog te srpskog, koji se podučavaju na Katedri u Danima otvorenih vata sudjelovali su diplomatski predstavnici pripadajućih veleposlanstava uključujući i predstavnicu hrvatskog Veleposlanstva u Bratislavi.   
 
Sveučilište Comenius osnovano je 1919. godine i najveće je i najstarije javno sveučilište u Slovačkoj Republici. Prepoznato je kao jedna od najvažnijih nastavnih i istraživačkih institucija u Slovačkoj a Filozofski fakultet je uz Medicinski i Pravni fakultet jedan od prva tri osnivačka fakulteta. U ovom trenutku Studiji hrvatskog jezika na Katedri obuhvaćaju 34 studenta u različitim modulima i akademskim stupnjevima studija od kojih neki namjeravaju nastaviti doktorske studije hrvatskog jezika i književnosti.

Pisane vijesti