Obilježen Međunarodni dan žena s predavanjem „Zagorka – žena za sva vremena“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Povodom Međunarodnog dana žena u srijedu, 6. ožujka 2024. godine, u Veleposlanstvu RH u Berlinu održano je prigodno predavanje o Mariji Jurić Zagorki, prvoj hrvatskoj profesionalnoj novinarki i najčitanijoj hrvatskoj književnici. Moto manifestacije bio je „Zagorka - žena za sva vremena“, a  organizirali su je predstavnici Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin i Hrvatskog glasa Berlin.

Nazočne je uvodno pozdravila predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Karmen Meić, najavivši ujedno obilježavanje 40. godišnjice djelovanja zajednice u svibnju ove godine i to prigodnim svečanim programom, za koji su dodijeljena sredstva potpore od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

O životu i radu Marije Jurić Zagorke govorila je Sonja Breljak, diplomirana novinarka i urednica Hrvatskog glasa Berlin.  Publika je s velikim zanimanjem pratila izlaganje, a značajno je  kako poruke iz života i rada Marije Jurić Zagorke, odnosno vremena u kojemu je stvarala kao velika zagovornica prava žena, žive i danas kada govorimo o položaju žena u društvu općenito.

Svečani dio susreta završio je glazbenim programom, pjevanjem izvornih pjesama u izvedbi članica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin.

Pisane vijesti