Susret veleposlanika Hrvoja Cvitanovića i glavnog tajnika TCA Hasana Yalçina (Turkish Contractors Association)

Veleposlanik RH u Ankari Hrvoje Cvitanović posjetio je 23. ožujka 2021. u Ankari najveću tursku nevladinu udrugu za građevinske tvrtke TCA (Turkish Contractors Association) te se sastao s njihovim glavnim tajnikom, Hasanom Yalçinom.

TCA je neovisna, neprofitna profesionalna udruga osnovana 1952. godine u Ankari, a predstavlja 120 najznačajnijih građevinskih tvrtki u Republici Turskoj. Njen opseg poslovanja obuhvaća oko 75% svih domaćih i 90% svih međunarodnih poslova turskih građevinskih tvrtki.

Tijekom razgovora spomenute su protekle i sadašnje aktivnosti članica TCA-u u RH poput Enke (autoceste), Cengiz Holdinga (projekt modernizacije željezničke infrastrukture na relaciji Križevci-Koprivnica-državna granica) i TAV-a (izgradnja zagrebačke ZL).

Veleposlanik Cvitanović izrazio je spremnost VRH Ankare za  intenziviranje gospodarske suradnje između turskih i hrvatskih tvrtki, a u svjetlu intenziviranja bilateralnih političkih odnosa u posljednjih nekoliko godina. Pritom je ukazao i na gospodarska područja s najvećim potencijalom za hrvatske tvrtke poput logistike, roro linija, skladištenja, prometa i energetike.

Zaključno, sugovornici su izrazili želju i dostupnost za buduću uspješnu i plodonosnu suradnju u zajedničkom interesu turskih i hrvatskih gospodarskih subjekata.Priopćenja