Predavanje iz Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici o knjizi pape Benedikta XVI. objavljeno u nakladi Papinske Akademije znanosti

Predavanje prof. dr. mons. Marcela Sáncheza Soronda, kancelara Papinske akademije znanosti i Papinske akademije društvenih znanosti, koje je bilo održano 30. listopada 2007. u Veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici u okviru Kružoka hrvatskog Veleposlanstva, objavljeno je u nakladi Papinske akademije znanosti.

Predavanje prof. dr. mons. Marcela Sáncheza Soronda, kancelara Papinske akademije znanosti i Papinske akademije društvenih znanosti, koje je bilo održano 30. listopada 2007. u Veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici u okviru Kružoka hrvatskog Veleposlanstva, objavljeno je u nakladi Papinske akademije znanosti. Predavanje je bilo posveceno novoj knjizi Josepha Ratzingera – Benedikta XVI. „Isus iz Nazareta“ (koja je bestseler, sada prevedena i objavljena i u Hrvatskoj). Predavanje je pobudilo veliko zanimanje, ukljucujuci i na vrhu Vatikana. Upravo zbog toga je tekst tog predavanja, koji je autor dao za objavu u zborniku Veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici „Circolo“, sada objavljen i kao posebna knjižica u nakladi Papinske akademije znanosti (Pontificia Academia scientiarum, extra series 30, Citta del Vaticano 2007). Na koricama knjižice, ispod Papine slike, kao i na naslovnoj stranici te na pocetku teksta u knjižici (koja je inace otisnuta 28. studenog) istaknuto je „Conferenza dell'Ambasciata di Croazia, 30 ottobre 2007“, što predstavlja iznimnu cast za VEL RH pri Svetoj Stolici, te nesvakidašnju promidžbu Hrvatske da se predavanje s tako svjetski aktualnom temom naziva „konferencija hrvatskog Veleposlanstva“.

Priopćenja