Papa Benedikt XVI. primio izaslanstvo Papinskih akademija znanosti i Francuske akademije znanosti i umjetnosti, u kojemu je bio i vlp RH pri Svetoj Stolici E. Marin

Papa Benedikt XVI. primio je 28. sijecnja 2008., u Dvorani papa, u Apostolskoj palaci u Vatikanu, izaslanstvo Papinskih akademija znanosti i društvenih znanosti i Francuske akademije znanosti i umjetnosti (Institut de France), kao i Katolickog sveucilišta iz Pariza (Institut Catholique de Paris), u kojemu je bio i vlp RH pri Svetoj Stolici E. Marin, u svojstvu clana Francuske akademije znanosti i umjetnosti.

Papa Benedikt XVI. primio je 28. sijecnja 2008., u Dvorani papa, u Apostolskoj palaci u Vatikanu, izaslanstvo Papinskih akademija znanosti i društvenih znanosti i Francuske akademije znanosti i umjetnosti (Institut de France), kao i Katolickog sveucilišta iz Pariza (Institut Catholique de Paris), u kojemu je bio i vlp RH pri Svetoj Stolici E. Marin, u svojstvu clana Francuske akademije znanosti i umjetnosti. Audijencija je bila uprilicena u povodu završetka znanstvenog skupa koje su navedene institucije zajedno organizirale pod naslovom „Promjenljivi identitet pojedinca“. U izaslanstvu koje je brojilo desetak clanova bili su i kancelari Papinske i Francuske akademije, ovaj potonji, Gabriel de Broglie, je održao pozdravni govor. U izaslanstvu je bila i celnica Académie française (secrétaire perpétuel) Hélene Carrere d'Encausse. Papin govor na francuskom bio je posvecen odnosu znanosti, pojedinca i opceg dobra. Objavljuje ga vatikanski dnevnik L'Osservatore Romano u svom izdanju od 28-29. sijecnja 2008., na prvoj stranici (izvorna verzija) i na osmoj str. (talijanski prijevod, zajedno s prijevodom pozdravnog govora kancelara de Broglie). U okviru audijencije ponovljen je vec lani iskazan poziv Francuske akademije znanosti i umjetnosti da njezin clan Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. u prigodi posjete Parizu ove jeseni održi govor u Akademiji. Za vrijeme pojedinacnih pozdrava clanova izaslanstva s papom Benediktom XVI., vlp Marin je evocirao prigodu koju je imao, kao predstavnik hrvatske znanosti, da uime razreda za humanisticke znanosti (Académie des inscription et belles lettres) održi govor u Francuskoj akademiji, na svecanoj godišnjoj sjednici 23. listopada 2007.

Priopćenja