Republika Hrvatska izabrana za provedbu twinning projekta u Republici Zambiji

Na natječaju za provedbu Twinning projekta “Peer-to-Peer institutional support to the Office of the Auditor General in Zambia“, kao najbolja ponuda odabrana je ponuda konzorcija sastavljenog od austrijske Agencije za europske integracije i gospodarski razvoj (AEI) kao vodećeg partnera, hrvatske Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije (ARPA) kao mlađeg partnera i finskog Instituta za javnu upravu (HAUS) kao mlađeg partnera.

Projekt je namijenjen Uredu glavnog revizora Zambije, a rezultati aktivnosti poboljšat će upravljanje i tehničku sposobnost za planiranje i provođenje revizija u skladu s međunarodnim standardima i najboljom praksom EU. Radi se o području vladavine prava, transparentnom i učinkovitom upravljanju javnim resursima u Republici Zambiji. U okviru širenja međunarodnog partnerstva EU sa zemljama u razvoju, Republika Zambija jedna je od pet zemalja izvan EU susjedstva u kojima će se provesti Twinning. 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Služba za prijenos znanja u svojstvu nacionalne kontakt točke za Twinning instrument dalo je podršku u pripremi i prezentaciji projektnog prijedloga, dok je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Južnoj Africi politički podržalo ovu ponudu.

Ovo je 36. twinning projekt hrvatskih institucija, prvi objavljen i nominiran u Republici Zambiji. 

 Priopćenja