Zajednički posjet veleposlanika Mihelina i vodstva tvrtke DOK-ING zajedničkoj tvrtki XCMG-a i DOK-ING-a u Kini

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini Dario Mihelin boravio je od 24. do 25. srpnja 2023. godine u gradu Xuzhouu, pokrajina Jiangsu, kako bi se zajedno s vodstvom hrvatske tvrtke DOK-ING, predvođene vlasnikom i osnivačem Vjekoslavom Majetićem, susreo s vodstvom kineske tvrtke XCMG. Dugo očekivani zajednički susret i planirani posjet sjedištu zajedničke tvrtke XCMG-a i DOK-ING-a u Kini ostvaren je nakon tri pandemijske godine, a njime je ujedno obilježena treća godišnjica jedinog hrvatsko-kineskog zajedničkog poslovnog poduhvata (joint venture) u NR Kini Xuzhou XCMG DOK-ING Robotics Co. Ltd.
Generalni menadžer Xuzhou XCMG DOK-ING Robotics Co. Ltd. Zhou Tianlei upoznao je tijekom obilaska veleposlanika Mihelina i vlasnika DOK-ING-a Majetića s dosadašnjim razvojem i dostignućima te izrazio želju za daljnjim jačanjem suradnje i širenjem poslovanja u segmentu mehanizacije.
Veleposlanik Mihelin i vodstvo DOK-ING-a posjetili su potom sjedište tvrtke XCMG, gdje su se sastali s predsjednikom tvrtke Yangom Dongshengom, koji je izrazio zahvalnost za snažnu podršku Vlade RH i Veleposlanstva RH u Pekingu i ovom zajedničkom projektu, ali i budućem širenju suradnje DOK-ING-a sa samim XCMG-om. Posebno je zahvalio stručnjacima iz DOK-ING-a koji su nekoliko dana ranije zaposlenicima tvrtke održali radionicu robotike, pri čemu je podržao svaki budući prijenos znanja vrhunskih hrvatskih stručnjaka kineskim kolegama u XCMG-u.

Pisane vijesti