Veleposlanik Mihelin održao sastanke s velikim kineskim tvrtkama China Energy i TBEA

Veleposlanik Mihelin je ovoga tjedna u Veleposlanstvu RH u Pekingu održao sastanke s dvije velike kineske tvrtke, China Energy Co. Ltd. i TBEA Co. Ltd.,  koje su iskazale interes za suradnju i ulaganja u RH.

Državna tvrtka China Energy zainteresirana je za suradnju s tvrtkama i projektima u RH iz sektora električne energije i obnovljivih izvora energije, a interes se prije svega odnosi na proizvodnju električne energije, projektiranje, nabavu i gradnju te ulaganja.  Tvrtka TBEA Co. Ltd. zainteresirana je također za suradnju s lokalnim partnerima u RH, odnosno tvrtkama i projektima u sektoru obnovljivih izvora energije, primarno vjetra i sunca, a interes se prije svega odnosi na ulaganja i financiranja u okviru projekata. Valja spomenuti kako se u sastavu tvrtke TBEA nalazi se i TBEA Shenyang Transformer Group, koja je već niz godina u uspješnom joint venture-u s hrvatskom tvrtkom Končar- mjerni transformatori d.d.

Veleposlanik Mihelin je obje tvrtke upoznao s energetskim sektorom, karakteristikama izvora energije, potencijalima ulaganja i ulagačkom klimom u RH, a kineskim će tvrtkama biti pružena sva potrebna pomoć u uspostavljanju kontakata s nadležnim institucijama, potencijalno zainteresiranim tvrtkama i  projektima od mogućeg interesa u RH.



Priopćenja