Uspješan nastup Hrvatske na „Ulici europske kulture“ u Šangaju

Prvi ovogodišnji projekt javne diplomacije u organizaciji Delegacije Europske unije u NR Kini, „Ulica europske kulture“, održan u Šangaju u subotu 24. listopada, bio je izuzetno dobro posjećen događaj, a najveće zanimanje izazvao je upravo hrvatski štand svojim interaktivnim pristupom! 

„Europska ulica“ po prvi se puta održala izvan Pekinga, a države članice predstavile su se svojom kulturom, specijalitetima, gastronomskom ponudom i umjetnošću. Tijekom dana, „Europsku ulicu“, podignutu pored trgovačkog centra ASE, posjetilo je više od 50 tisuća ljudi, prema procjenama organizatora. Hrvatska se predstavila svojim turističkim znamenitostima i uspješnim projektima kulturne suradnje u samom Šangaju pa su tako svoje izloške predstavili šangajski Muzej iluzija i Muzej 80-ih. Posjetitelji su bili oduševljeni kulturnim i zabavnim dijelom, zagonetkama i optičkim varkama.

Tijekom službenog dijela programa, nazočne je pozdravio i veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini Dario Mihelin koji je pozvao posjetitelje da saznaju što više o Europi i zabave se istraživanjem europskih raznolikosti, uz poseban naglasak na hrvatske zanimljivosti. Da mnogi od njih znaju puno toga o Hrvatskoj pokazao je i kviz u kojemu su točno odgovorili na pet pitanja o Hrvatskoj, od nogometa, kravate, Dubrovnika do Marka Pola i Maksima Mrvice, te osvojili prigodne nagrade u kojima su uz turističke bili i promotivni materijali hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.



Priopćenja