Sastanak s predsjednikom Svekineskog društva prijateljstva sa stranim zemljama (CPAFFC) Yangom Wanmingom

  • Slika
Veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini mr. sc. Dario Mihelin sastao se u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine u Pekingu s novim predsjednikom Svekineskog društva prijateljstva sa stranim zemljama (Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries) Yangom Wanmingom.
 
S obzirom na dosadašnju veoma dobru suradnju Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pekingu i CPAFFC-a, sugovornici su razmijenili mišljenja o načinima daljnjeg osnaživanja institucionalne suradnje kao i ukupne suradnje na razini dviju država. U fokusu djelovanja CPAFFC-a je prijateljska i međuljudska razmjena između Kine i drugih zemalja, a posebice povezivanje kineskih gradova i pokrajina s gradovima i pokrajinama drugih država, te je u tom kontekstu bilo riječi o mogućnostima daljnjeg povezivanja s hrvatskim gradovima i županijama, kao i o tematskim skupovima koje Društvo planira organizirati do kraja godine.
 
Kad je riječ o sve većem broju kineskih turista koji posjećuju Republiku Hrvatsku, odnosno ponovnom približavanju broja kineskih posjetitelja onima uoči pandemijskog razdoblja, veleposlanik Mihelin naglasio je potrebu uspostavljanja izravnog leta između dviju zemalja čemu je predsjednik Yang naznačio svoju svesrdnu potporu. Razgovaralo se i o daljnjem jačanju suradnje u području kulture, znanosti, sporta i mladih. 

Pisane vijesti