Veleposlanik Mihelin sastao se s novim direktorom Zone suradnje MSP-a Kine i država SIE (Cangzhou) Shijem

  • Slika
Novi direktor Industrijskog parka Zhongjie odnosno tzv. Zone suradnje malog i srednjeg poduzetništva Kine i država srednje i istočne Europe u gradu Cangzhouu, pokrajina Hebei (China-CEEC SME Cooperation Zone in Cangzhou, Cangzhou Bohai New Area, Huanghua City, Zhongjie Industrial Park) Shi Jinqing sastao se s veleposlanikom Republike Hrvatske u NR Kini mr. sc. Darijem Mihelinom, u srijedu, 24. travnja 2024. godine, u prostorijama Veleposlanstva RH u Pekingu.

Direktor Shi podsjetio je veleposlanika Mihelina na nastanak i povijest suradnje grada Cangzhoua s državama srednje i istočne Europe, zahvalivši pritom na stalnoj potpori koju Veleposlanstvo RH u Pekingu pruža organizacijskom odboru Foruma malog i srednjeg poduzetništva u okviru Suradnje Kina-SIE (China-CEEC SME Cooperation Forum), čiji je glavni predstavnik Liu Adams također prisustvovao sastanku, najavivši pritom ovogodišnji 6. Forum malog i srednjeg poduzetništva u okviru Suradnje Kina-SIE u drugoj polovici 2024. godine. Posebne zahvale upućene su tadašnjoj državnoj tajnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH Nataši Mikuš Žigman, koja se dvije uzastopne pandemijske godine sudionicima hibridnog Foruma obratila snimljenom video porukom. 6. Forum će se, kao i prethodnih godina, održati u zajedničkoj organizaciji vlade kineske pokrajine Hebei i Ministarstva industrije i informacijske tehnologije NR Kine (MIIT), kao i Tajništva Suradnje Kina-SIE u Ministarstvu vanjskih poslova NR Kine.

Direktor Shi ovom je prilikom najavio posjet izaslanstva Zagrebu i sestrinskom gradu Opatiji krajem svibnja ove godine, a također je izražena želja za jačanjem suradnje s Hrvatskom u području kulture, obrazovanja, turizma i sporta.

Pisane vijesti