Predstavnici Unilinea u posjetu VRH Peking

  • Slika
  • Slika
PEKING, 19. travnja - Predsjednik Uprave turističke tvrtke Uniline Boris Žgomba posjetio je u petak, 19. travnja 2024. godine Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pekingu i razgovarao s veleposlanikom Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini mr. sc. Darijem Mihelinom o novim planovima ove najveće hrvatske turističke agencije na kineskom tržištu.

Razgovori s kineskim turističkim partnerima pokazali su da se, nakon završetka pandemije, kineski turisti ponovno okreću putovanjima izvan Narodne Republike Kine te je u tom smislu došlo do obnavljanja putovanja i prema našoj zemlji, koja su na tridesetak posto od predpandemijske 2019. godine kada je već gotovo pola milijuna kineskih turista posjetilo našu zemlju. Za kineske putnike, Hrvatska je još uvijek neistražena, a zbog svojih ljepota, povijesti, kulture, prirodnih parkova, gastronomije, te osjećaja dobrodošlice, postaje sve popularnija kao odredište za putovanje u jugoistočnoj Europi.

Zato su veleposlanik Mihelin i predsjednik Uprave Unilinea Žgomba ponovno razgovarali i o projektu uvođenja izravnog leta između dviju zemalja,  na kojemu je Veleposlanstvo radilo i ranije, i koji je uoči pandemije bio blizu ostvarenja s obzirom na broj turista koji su putovali prema Hrvatskoj.

Veleposlanik Mihelin prenio je i svoja iskustva predstavljanja Hrvatske kineskim sugovornicima, naglasivši nekoliko mogućih odredišta i turističkih proizvoda koja uvijek zagolicaju maštu sugovornika, od potrage za tartufima u Istri do stonskih zidina kao najduljih na svijetu nakon Kineskog zida.

Pisane vijesti