Hrvatski film po prvi put na Festivalu frankofonije u Pekingu

Hrvatski film po prvi put na Filmskom festivalu frankofonije u Pekingu

U prepunoj dvorani Francuskog kulturnog centra u Pekingu 15. ožujka 2010. prikazan je film "Ajde,dan ... prođi" mladog hrvatskog redatelja Matije Klukovića s titlovima na kineskom jeziku. U nazočnosti francuske domaćice gđe. Sophie Molinier hrvatskog veleposlanika u Pekingu prof. dr. Ante Simonića, gđe. Simonić i hrvatskih diplomata, uvodno slovo na francuskom jeziku održala je dr. Jelena Grčić Polić, zamjenica veleposlanika, uz konsekutivni prijevod na kineski

Hrvatski film po prvi put na Filmskom festivalu frankofonije u Pekingu

U prepunoj dvorani Francuskog kulturnog centra u Pekingu 15. ožujka 2010. prikazan je film "Ajde,dan ... prođi" mladog hrvatskog redatelja Matije Klukovića s titlovima na kineskom jeziku. U nazočnosti francuske domaćice gđe. Sophie Molinier hrvatskog veleposlanika u Pekingu prof. dr. Ante Simonića, gđe. Simonić i hrvatskih diplomata, uvodno slovo na francuskom jeziku održala je dr. Jelena Grčić Polić, zamjenica veleposlanika, uz konsekutivni prijevod na kineski.

Hrvatska se ovim filmom po prvi puta predstavila na Filmskom festivalu frankofonije koji se po petnaesti put održava u Pekingu tijekom mjeseca ožujka. Festival predstavlja tek jednu od manifestacija kojom se obilježava mjesec Organizacije za Frankofoniju  u Pekingu. Podsjećamo, Hrvatska u ovoj organizaciji koja je upravo proslavila 40. obljetnicu osnutka ima status promatrača.



Priopćenja