Prezentacija privatizacije hrvatske brodograđevne industrije

Izaslanstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Jadranbrod-a održalo je 23. ožujka 2010. u Pekingu vrlo sadržajnu i zapaženu prezentaciju privatizacije hrvatske brodograđevne industrije

Izaslanstvo je predvodio državni tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva gospodin Ruđer Friganović, a izaslanstvo su činili tajnik Kabineta ministra gospodarstva rada i poduzetništva gospodin Zvonimir Novak, savjetnica predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju gospođa Biserka Šoštarić, te direktor sektora komercijale i marketinga tvrtke Jadranbrod d.d. gospodin Siniša Ostojić

Izaslanstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Jadranbrod-a održalo je 23. ožujka 2010. u Pekingu vrlo sadržajnu i zapaženu prezentaciju privatizacije hrvatske brodograđevne industrije.

Izaslanstvo je predvodio državni tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva gospodin Ruđer Friganović, a izaslanstvo su činili tajnik Kabineta ministra gospodarstva rada i poduzetništva gospodin Zvonimir Novak, savjetnica predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju gospođa Biserka Šoštarić, te direktor sektora komercijale i marketinga tvrtke Jadranbrod d.d. gospodin Siniša Ostojić. Uz visoke predstavnike Ministarstva trgovine NR Kine i Kineske gospodarske komore za strojarstvo i elektrotehniku, prezentaciji je nazočilo dvadesetak predstavnika kineske brodograđevne industrije, investicijskih banaka i medija. Supredsjedatelji prezentacije, hrvatski Veleposlanik u NR Kini prof dr. Ante Simonić i potpredsjednica Kineske gospodarske komore za strojarstvo i elektrotehniku gospođa Qin Ruijuan, obratili su se skupu ističući njegovu važnost. Voditelj (moderator) prezentacije bio je gospodarski savjetnik VRH u Pekingu Branko Gačak.
 

Razgovori hrvatskog izaslanstva i predstavnika kineskog gospodarstva i medija, nastavljani su za odvojenim „okruglim stolovima“ koji su bili posvećeni četirima različitim temama. Teme su bile svezane uz opće uvjete i rokove natječaja; pitanja kapaciteta, potencijala i tehničkih detalja proizvodnje hrvatske brodograđevne industrije; postupke otkupa dokumentacije, te druga pitanja od interesa kineskim poduzetnicima i medijima.



Priopćenja