Veleposlanica Jasna Ognjanovac u radnom posjetu gradu Velikom Trnovu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Veleposlanica Jasna Ognjanovac boravila je od 22. – 23.3.2023. u radnom posjetu gradu Velikom Trnovu, kojom prilikom je nazočila proslavi Dana grada Veliko Trnovo, te se susrela s gradonačelnikom Danielom Panovim, g. Georgijem Gugučkovim, županom Velikog Trnova i prof. Cenkom Ivanovom, dekanicom Filološkog fakulteta na Sveučilištu „Sv. sv. Ćiril i Metod“.
U razgovorima s gradonačelnikom Panovim i županom Gugučkovim izražena je nada za boljom suradnjom s lokalnim zajednicama u RH, posebno sa Zadarskom županijom s kojom je već uspostavljena suradnja, ali koja je zbog Covid 19 epidemije zastala. S obzirom da je Veliko Trnovo bivša prijestolnica Bugarske, a sada jedan od velikih kulturnih centara u Bugarskoj, pozvali su RH da sudjeluje u njihovom, već tradicionalnom Međunarodnom sajmu za kulturni turizam. Potencijale za suradnju vide na području kulture, turizma i gospodarstva.
S dekanicom Ivanovom bilo je riječi o učenju hrvatskog jezika na Sveučilištu u Velikom Trnovu i o prijedlozima kako bi se taj kolegij unaprijedio i proširio.

Pisane vijesti