ULAZAK U TRGOVINE I RADNJE U ČEŠKOJ SAMO UZ DIGITALNE COVID POTVRDE

Od 22. 11. 2021. g. do daljnjega zabranjen je u Češkoj ulazak osoba starijih od 18 g. u trgovine i radnje za pružanje usluga, ugostiteljske objekte, uključujući terase restorana, kazališta i kina, zoološke i botaničke vrtove, muzeje, galerije, dvorce i druge spomenike kulture, zvjezdarnice i planetarije, glazbene plesne i druge klubove te diskoteke, kockarnice i kasina, na javne umjetničke izvedbe uz izravnu nazočnost gledatelja, na sajmove i gospodarske izložbe, u unutarnje sportske terene i teretane, bazene, kao i na skijaške vučnice i u žičare, bez predočenja digitalne COVID potvrde o završenom cijepljenju protiv COVID-19, pri čemu je od primitka završne doze proteklo minimalno 14 dana, ili digitalne COVID potvrde o preboljenju COVID-19, kada je od prvog pozitivnog PCR testa proteklo najmanje 11 i najviše 180 dana.

Osobe mlađe od 18 g. i osobe koje su primile minimalno jednu dozu cjepiva, ali nije proteklo 14 dana od primitka posljednje doze, mogu umjesto digitalne COVID potvrde koristiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Od obveze predočenja digitalne COVID potvrde ili testa izuzeta su djeca do 12 g. starosti.

Smještaj je moguće pružiti u izuzetnim slučajevima i osobama koje ne posjeduju digitalnu COVID potvrdu, ukoliko je riječ o neodgodivim radnim, poslovnim i sličnim razlozima, nužnoj skrbi o bliskoj osobi ili ako je riječ o osobi kojoj će biti pružene zdravstvene usluge temeljem negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata, ali najduže na 7 dana. Nakon 7. dana potrebno je ponovno predočiti negativan PCR test.



Priopćenja