Ponovno proglašeno izvanredno stanje u Češkoj

Vlada Češke Republike proglasila je ponovno izvanredno stanje u Češkoj od ponoći 26. 11. 2021. g. Izvanrednim stanjem ne mijenja se režim na granici (vidi našu obavijest od 27. 10. 2021. g.).

Od ponoći 26. 11. 2021. zabranjen je rad restorana i barova, glazbenih, plesnih i drugih klubova te diskoteka, kockarnica i kasina u vrijeme 22.00 - 05.00 sati.

Zabranjeno je održavanje blagdanskih sajmova.

Zabranjeno je konzumiranje alkohola na javno dostupnim mjestima i konzumiranje hrane u trgovačkim centrima.

Na koncertima i ostalim glazbenim, kazališnim, filmskim te drugim umjetničkim izvedbama, uključujući cirkuse, sportskim utakmicama, natjecanjima i utrkama, kongresima i obrazovnim događajima smije se okupiti maksimalno 1000 osoba koje moraju predočiti digitalnu COVID potvrdu o završenom cijepljenju protiv COVID-19, pri čemu je od primitka završne doze proteklo minimalno 14 dana, ili digitalnu COVID potvrdu o preboljenju COVID-19, kada je od prvog pozitivnog PCR testa proteklo najmanje 11 i najviše 180 dana. Osobe do 18 g. starosti ili osobe koje se ne mogu cijepiti protiv Covid-19 zbog kontraindikacija smiju u istu svrhu koristiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Sudjelovanje u svim ostalim javnim ili privatnim kulturnim ili sportskim događajima i druženjima, plesnim, tradicionalnim i sličnim okupljanjima, svečanostima, hodočašćima ili proslavama dopušteno je pod uvjetom da se ne okupi više od 100 osoba uz obavezno predočenje digitalne COVID potvrde, odnosno negativnog PCR testa kod osoba do 18 g. starosti i osoba s kontraindikacijom.

Za sudjelovanje na vjenčanjima i kod sklapanja istospolne zajednice nije potreba digitalna COVID potvrda, odnosno negativan PCR test, ako se ne okupi više od 30 osoba. Isto vrijedi i za sprovode, pri čemu broj osoba nazočnih na sprovodu nije ograničen.

Ostale ranije proglašene mjere ostaju na snazi (vidi našu obavijest od 23. 11. 2021. g.).

 



Priopćenja