Ivica Prtenjača predstavio knjigu „Let's Go Home, Son“ u Londonu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U četvrtak, 12. listopada 2023. u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Londonu predstavljena je knjiga hrvatskog autora Ivice Prtenjače „Let's Go Home, Son“. Riječ je o engleskom prijevodu njegova djela „Sine, idemo kući“ za kojeg je 2021. dobio nagradu V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman, a godinu kasnije nagradu Vladimir Nazor.
U ovom djelu Prtenjača se bavi gubitkom, kratkotrajnom nadom i sjećanjem, a kao što je potvrdio i sinoćnjoj publici, knjiga je utemeljena na događajima iz njegova života.
Prezentaciju je vodio Michael Tate iz izdavačke kuće Jantar koji je za Los Angeles Review of Books napisao i recenziju knjige.
"Idemo kući, sine uvjerljiv je kratki roman, roman već naučenih, ali neostvarenih istina, a njegov prijevod Davida Williamsa je čudesan. Likovi su skicirani, a ne naslikani, a proza ​​je više jezgrovita nego lijepa, ali ukupni učinak je snažan. Zapravo, kao i sam život, roman zapravo ne završava, u bilo kojem konvencionalnom smislu." – napisao je Tate.
Knjigu je u UK-u objavila izdavačka kuća Istros Books.
Okupljene uzvanike u Veleposlanstvu RH je pozdravio privremeni otpravnik poslova Davor Ljubanović.
Članovi Britansko-hrvatskog društva nakon prezentacije su imali priliku družiti se s piscem. Tijekom svog boravka u Ujedinjenoj Kraljevini Ivica Prtenjača je sudjelovao na književnom festivalu Cheltenham 2023.

Pisane vijesti