Tvrtke iz BiH izlažu na Sajmu namještaja i interijera imm 2023 u Kölnu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) u okviru projekta COVID-19 Investment Response/EU4Business Recovery, koji sufinanciraju Europska unija i Vlada SR Njemačke, organizirala je predstavljanje kompanija iz BiH na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera imm 2023 – Spring Edition u Kölnu, koji se održava od 4. do 7. lipnja.
Na štandu Bosne i Hercegovine svoje proizvode predstavlja sedam tvrtki, AS Nostro d.o.o. Tešanj, Malak Janj d.o.o. Donji Vakuf, Ramex d.o.o. Kladanj, Roccaforte d.o.o. Vitez, Quantum d.o.o. Sarajevo, Senex d.o.o. Čelić i Smarvet d.o.o. Ključ.
Nastup na imm 2023 – Spring Edition jedanaesto je predstavljanje drvne industrije Bosne i Hercegovine. Kontinuitet izlaganja prekinut je otkazivanjem sajma u vrijeme pandemije.  Za 11 godina izlaganja u Kölnu, VTK BiH je u okviru nacionalnog štanda podržala 83 nastupa tvrtki, od toga 43 različite tvrtke iz 30 gradova Bosne i Hercegovine.
Promocija izvoza, odnosno podrška tvrtkama iz BiH iz metalskog i drvnog sektora u digitalizaciji i internacionalizaciji, kako bi povećale svoju konkurentnost na inozemnom tržištu, jedna je od ključnih aktivnosti VTK BiH tijekom trajanja projekta EU4BusinessRecovery.
COVID-19 Investment Response/EU4Business Recovery je projekt Europske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom, vrijedan 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura), a provode GIZ, ILO i UNDP.

Pisane vijesti