Snažnija promocija Vinske ceste Hercegovine

Kako bi se snažnije promovirala Vinska cesta Hercegovine na domaćem i međunarodnom tržištu, općina Čitluk i Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH) potpisale su Memorandum o razumijevanju. Zajedničkim naporima planiraju podržati razvoj i promociju Vinske ceste Hercegovine kao destinacije vinskog turizma, a koja je članica Iter Vitis kulturne rute vina i vinove loze Vijeća Europe.
Vinska cesta Hercegovine pored vinarija obuhvaća i uključuje i druge proizvođače prehrambenih proizvoda i rukotvorina duž ove ceste, pružatelje smještaja, pružatelje različitih proizvoda i turističkih iskustava i druge relevantne sudionike, kako bi se pomoću diversifikacije proizvoda i tržišta, i uz snažan brend privlačan za posjetitelje, povećale poslovne mogućnosti svih uključenih u lanac Vinske ceste Hercegovine. To uključuje i one koji su povezani s kulturnom baštinom i nasljeđem, sportsko-rekreativnim i avanturističkim sadržajima, kao i poviješću.
Vinskom cestom Hercegovine upravlja VTK BiH u suradnji s gradovima/općinama Ljubuški, Čitluk, Mostar, Čapljina, Stolac i Trebinje i uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma Bosne i Hercegovine.

Pisane vijesti