Radni sastanak s predstavnicima sedam hrvatskih tvrtki na sajmu A+A u Düsseldorfu

U Düsseldorfu se od 26. do 29. listopada 2021. godine održavao svjetski sajam za osobnu zaštitu te zdravlje na radu pod nazivom „A+A“. Spomenuti sajam održava se svakih dvije godine na prostoru Messe Düsseldorf te se smatra vodećim sajmom spomenutih gospodarskih područja. Više od 1200 izlagača iz 56 zemalja predstavilo se posjetiteljima. U središtu pažnje  organizatora je digitalizacija i održivost na radu zbog prosudbe kako će spomenuto imati snažan utjecaj na budućnost rada. U vezi navedenog, naglasak je usmjeren na programe rješenja za budućnost (Future Solutions), nova radna okruženja (New Work) te temu higijene na radu u razdoblju pandemije.

Na ovogodišnjem sajmu sudjelovalo je sedam tvrtki iz Republike Hrvatske: Data Link d.o.o. iz Bjelovara, Hemco d.o.o. iz Đakova, Intis Ltd iz Zagreba, Jelen Professional d.o.o. iz Belica, Lacuna d.o.o. iz Sv. Križ Začretja, Odjeća d.o.o. iz Zagorskih sela te PAB Akrapović Ltd. iz Buzeta.

Hrvatske izlagače posjetio je generalni konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu Ivan Bulić i tom prigodom s njima održao radne sastanke. Predstavnici hrvatskih tvrtki predstavili su svoje tvrtke, iznijeli iskustva sa sajma te obrazložili ciljeve i očekivanja od predstavljanja u SR Njemačkoj. Zajedničko što povezuje artikulaciju interesa kod svih sedam posjećenih hrvatskih izlagača njihova je prosudba kako se mijenja način poslovanja u svijetu, posebno u Europi, a koja nastoji vratiti proizvodnju iz dalekih inozemnih zemalja ponovno na europski kontinent, što bi i hrvatskim tvrtkama bilo od koristi.

 



Pisane vijesti