Posjet Diplomatsko-gospodarskog kluba Istarskoj županiji i gradu Puli

Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, u okviru aktivnosti gospodarske diplomacije organizirala je 29. i 30. rujna 2022. godine posjet članova Diplomatsko-gospodarskog kluba Istarskoj županiji i gradu Puli. Članovi Diplomatsko-gospodarskog kluba, gospodarski savjetnici i trgovinski predstavnici 40-tak veleposlanstava i trgovinskih misija u Republici Hrvatskoj boravili su u dvodnevnom  posjetu Istarskoj županiji i gradu Puli s ciljem upoznavanja gospodarskih i investicijskih potencijala županije, promidžbe lokalnog poduzetništva i gospodarstva kao i mogućnosti nove poslovne suradnje i širenja tržišta.
Obilazak je započeo u Vodnjanu posjetom tvrtki  „Infobip“ d.o.o., prvoj hrvatskoj tvrtki jednorogu specijaliziranoj za višekanalne komunikacijske tehnologije i tom je prigodom održana prezentacija Infobip kampusa. Nakon toga organiziran je sastanak s vodnjanskim gradonačelnikom g. Edijem Pastrovicchiom tijekom kojeg su predstavljeni razvojni projekti grada i investicijski potencijali.
U gradskoj vijećnici Pula članove Diplomatsko-gospodarskog kluba pozdravio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić nakon čega su  predstavnici Hrvatske gospodarske komore Istarske županije predstavili razvojne projekte i investicijske potencijale te županije. Obilazak Istarske županije i grada Pule nastavljen je posjetom tvrtkama „CALUCEM“ d.o.o., proizvođaču kalcijevog aluminatnog cementa, tvornici namještaja „Namještaj Mima“ d.o.o., „Schott Boral“ d.d. pulskoj tvornici za proizvodnju i preradbu borosilikatnog stakla i finalnih proizvoda vrhunske čvrstoće i visoke toplinske i kemijske otpornosti, brodogradilištu „Uljanik Brodogradnja 1956“ d.o.o., „Motortech Consulting“ d.o.o., proizvođaču generatorskih agregata za pomorske i kopnene sustave za hitne slučajeve te na kraju „TEMA“ d.o.o., dizajneru električnih pogonskih sustava za brodove s nultom emisijom štetnih plinova, serijske hibride i paralelne hibride.
Članovi Diplomatsko-gospodarskog kluba imali su prigodu vidjeti i Aquarium Pula, najveći hrvatski akvarij iz 19. stoljeća smješten u tvrđavi Verudela, te Kuću istarskog maslinovog ulja koja posjetitelje vodi kroz prošlost i sadašnjost istarskog maslinarstva uz prezentaciju i degustaciju.

Pisane vijesti