Održana osnivačka skupština udruge Hrvatski poslovni klub u BiH

U prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini u Sarajevu, 17. svibnja 2022. godine održana je sjednica osnivačke skupštine udruge Hrvatski poslovni klub u Bosni i Hercegovini. Jednoglasnom voljom osnivača odlučeno je da se osniva udruga pod nazivom ”Hrvatski poslovni klub”.
Hrvatski poslovni klub u BiH sa sjedištem u Sarajevu je dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija, osnovana na inicijativu Hrvatske gospodarske komore te uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH. Osnovan je s ciljem kreiranja platforme za razmjenu informacija, iskustava i ideja između članica – gospodarskih subjekata koji posluju ili svoje poslovanje žele ostvariti u Bosni i Hercegovini. Članovi Hrvatskog poslovnog kluba mogu biti sve pravne i fizičke osobe bilo da svoje poslovne aktivnosti obavljaju na području Bosne i Hercegovine ili u inozemstvu.
Osnivači Udruge Hrvatski poslovni klub u BiH su: Podravka d.o.o., Croatia osiguranje d.d., Auto flota d.o.o., Školska naklada d.o.o. i Hrvatska gospodarska komora.
Na osnivačkoj Skupštini usvojen je Statut Hrvatskog poslovnog kluba u BiH, te su izabrana tijela Udruge. Voljom svih osnivača za predsjednika je izabran Branimir Barišić, direktor prodaje tvrtke Auto flota d.o.o. Čitluk. Izabrani predsjednik kao i ostali članovi tijela Udruge su se zahvalili na ukazanom povjerenju, te su ovom prigodom razmotrena pitanja određenih aktivnosti, kao i suradnja s domaćim i inozemnim tvrtkama, organizacijama i institucijama.
Osnivači su izrazili svoje zadovoljstvo zbog osnivanja Udruge koja prvenstveno ima ulogu unaprijediti i podržati interese svojih članova kroz stvaranje sinergije među članicama, doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine i pozitivne poslovne prakse, te sudjelovati u dijeljenju dobrih poslovnih praksi i pružanju mogućnosti za povezivanje.
U konačnici, kroz djelovanje Hrvatskog poslovnog kluba, ključni cilj je poticanje razvoja ekonomske, trgovinske i ulagačke suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pisane vijesti