Najpoželjniji poslodavci u BiH u 2023.

U Sarajevu je održana svečanost dodjele priznanja “Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2023. godinu”, kojoj je prethodilo opsežno istraživanje u kojem su građani imali priliku glasovati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.
Tvrtki dm ova titula pripala je već po deseti put. Među TOP 10 poslodavaca za 2023. godinu, našle su se tvrtke: BH Telecom d.d., Bingo d.o.o. Tuzla, Hifa-Oil d.o.o. Tešanj, Elektroprivreda BH, Nelt, Violeta d.o.o. Grude, Telemach BH d.o.o., Addiko Bank a.d. Banja Luka i m:tel. Uz dosadašnje najznačajnije kriterije koji utječu na odabir najpoželjnijeg poslodavca kao što su dobar odnos prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje i sigurnost zadržavanja radnog mjesta, istaknuti su i fleksibilno radno vrijeme za roditelje i druge zaposlenike koji brinu o članovima obitelji, kao i mogućnost povećanja plaće. Ispitanici su pokazali da im je izuzetno važno da radno mjesto omogućava ravnotežu između poslovnog i privatnog života.
Osim izbora za TOP 10, sudionici su mogli glasovati i za najpoželjnije poslodavce u čak 17 različitih kategorija, kao i za Family-Friendly i Najinkluzivnijeg poslodavca.

Pisane vijesti