Na sajmu „New York Travel & Adventures Show“ HTZ-u uručeno posebno priznanje za najbolji i najkreativniji pristup u predstavljanju

U kongresnom centru Javits u New Yorku 28. i 29. siječnja 2024. godine održan je sajam New York Travel & Adventures Show s preko 1.500 akreditiranih agenata, 400 predstavnika medija te 30 posto više prodanih ulaznica u odnosu na prethodnu godinu. U sklopu izložbenog „Hrvatskog paviljona“ kojeg je organizirala Hrvatska turistička zajednica (HTZ), tijekom dva dana sajma intenzivno se odvijala prezentacija hrvatskih regija a sudjelovali su predstavnici i izlagači iz redova turističkih zajednica, nacionalnih parkova, putničkih agencija i hotela te sastanci s američkim agentima. Hrvatskoj turističkoj zajednici uručeno je posebno priznanje za najbolji i najkreativniji pristup u predstavljanju. Nagradu je direktor sajma John V. Golicz uručio direktorici Predstavništva HTZ-a u New Yorku Leili Krešić Jurić, u prisustvu hrvatskog veleposlanika u SAD-u Pjera Šimunovića.
Riječ je o renomiranom svjetskom turističkom događanju u sklopu kojeg hrvatski turistički sektor ima priliku istaknuti široku paletu domaćih turističkih proizvoda, a sve s ciljem kvalitetne promocije naše zemlje kao sigurne, pristupačne i cjelogodišnje destinacije. Naša je zemlja na američkom tržištu poznata po zadivljujućim krajolicima, bogatoj kulturnoj baštini i toplom gostoprimstvu, a sve to prepoznaju brojni agenti, kao i sama publika. Hrvatska se nalazi među omiljenim europskim destinacijama Amerikanaca, istaknula je gđa. Leila Krešić Jurić.
Pored predstavljanja na Hrvatskom paviljonu,  gospodarstvenici iz Hrvatske su sudjelovali na B2B radionici 27. siječnja 2024. godine na kojoj je sudjelovalo stotinjak američkih agenata.
U subotu 27. siječnja HTZ je organizirao i Wine & Cheese Tasting na kojem su bili pozvani predstavnici putničkih agencija i medija, a na kojem su bila predstavljena vina regija zastupljenih na sajmu.

Pisane vijesti