Ministar Primorac sudjelovao na Azijskom financijskom forumu u Hong Kongu i potpisao Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Ministar financija Republike Hrvatske Marko Primorac sudjelovao je na poziv tajnika za financije PUP Hong Kong Chana na ovogodišnjem Azijskom financijskom forumu (AFF), koji se održao 24. i 25. siječnja 2024. godine u Hong Kongu. U svome je izlaganju u uvodnom panelu AFF-a izložio važnost kvalitete strateškog planiranja u rješavanju problema kriza na nacionalnoj i globalnoj razini te istaknuo stabilnost hrvatskih makroekonomskih pokazatelja i njezin povijesno visoki kreditni rejting.
Tijekom AFF-a upriličeno je i svečano potpisivanje Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka i imovine te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Posebnog upravnog područja Hong Konga Narodne Republike Kine, koji su potpisali ministar Primorac i tajnik za financijske usluge i riznicu PUP Hong Kong Christopher Hui. Potpisivanjem i stupanjem na snagu ovog Ugovora postići će se brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda te poboljšati uvjeti za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga.
U okviru posjeta Hong Kongu, ministar Primorac održao je sastanke s čelnicima i predstavnicima Kineske gospodarske komore u Hong Kongu i Gospodarske komore Hong Konga, na kojima su sugovornicima predstavljene brojne mogućnosti za jačanje bilateralne suradnje i trgovine Hrvatske s Hong Kongom, kao i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku. Navedenim sastancima nazočila je i počasna konzulica Republike Hrvatske u Posebnom upravnom području Hong Kongu NR Kine Lady Ivy Wu.

Pisane vijesti