Izgradnja nove zgrade pedijatrije SKB Mostar u završnoj fazi

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u studenom prošle godine donijela je odluku o kreditnomu zaduženju u iznosu od 15 milijuna maraka za financiranje projekta izgradnje, obnove i opremanja triju bolnica u HNŽ-u, a od tog iznosa 7 milijuna namijenjeno je za opremanje i dovršetak izgradnje Klinike za dječje bolesti.
Vrijednost do sada izvedenih radova je 20,24 milijuna maraka a završetak građevinskih radova predviđen je za svibanj 2023. godine.
Useljenje u novu zgradu i početak rada Klinike za dječje bolesti ovisi o realizaciji dodatnih projekata koji se odnose na opremanje objekta klinike i nadogradnja objekta tople veze (cca. 1000 m2) kojom bi se dio postojećih prostora bolničke ljekarne dislocirali iz prostora tople veze i omogućila komunikacija klinike s glavnim medicinskim objektom.
Ovim dodatnim projektom osigurala bi se komunikacija Klinike za dječje bolesti s drugim bolničkim objektima i sadržajima koji su neophodni za funkcioniranje klinike (operacijske sale, laboratorij, radiologija, sterilizacija), naveli su iz SKB-a.
Kada bude gotova, nova zgrada pedijatrije imat će pet etaža: suteren, prizemlje i tri kata, s nešto manje od 11.000 četvornih metara prostora.

Pisane vijesti