Irska tvrtka GridBeyond kupila softversku tvrtku u SAD-u kako bi se približila američkom tržištu

Irska energetska tvrtka GridBeyond otkupila je američku softversku tvrtku Veritone kako bi se nastavila približavati američkom tržištu. GridBeyond, čije je sjedište u Dublinu, pomaže tvrtkama, posebice velikim industrijskim postrojenjima, smanjiti emisiju plinova i optimizirati njihovu potrošnju energije. GridBeyond posjeduje i upravlja solarnim farmama, baterijama i drugom imovinom čiste energije.

Veritone jedna je od vodećih softverskih tvrtki koja svojim uslugama pomaže u predviđanju snage vjetra i sunca, opterećenju ili potražnji za električnom energijom i cijena svih različitih izvora energije.

Ovo je GridBeyondova prva akvizicija, ali iz Uprave najavljuju da vjerojatno neće biti i posljednja. Osnovana prije više od 10 godina, a trenutno je aktivna u Irskoj, Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji i SAD-u. Kao ključnu regiju za daljnji razvoj poslovanja vide u jugu Europe, no naglašavaju da su tamo problem regulatorne prepreke za ovaj tip tvrtke koja funkcionira po principu agregatora - okuplja proizvođače i potrošače energije zbog optimizacije potražnje i opskrbe energijom.

GridBeyond je ranije prognozirao rast prihoda od oko 85% ove godine, a svojim dosadašnjim poslovanjem na dobrom su putu da se prognoze i ostvare.

Pisane vijesti