Dodijeljeni ugovori za projekte Hrvata u BiH vrijedni 1,03 milijuna eura

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, u petak 26. siječnja 2024. godine, boravili su u radnom posjetu Bosni i Hercegovini.
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine RH Branko Bačić dodijelio je u Stocu Hrvatima u Bosni i Hercegovini potporu za 61 projekt vrijedan 1,03 milijuna eura, te najavio kako će se u ovoj godini pomoć iz njegovog resora udvostručiti. Podsjetio je da je njegovo ministarstvo kroz razne projekte pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini, tijekom proteklih nekoliko godina izdvojilo oko 54 milijuna eura.
Nakon svečanosti dodjele ugovora u Stocu hrvatsko izaslanstvo obišlo je i radove na projektu izgradnje regionalne ceste R428 - dionica Zavala-Orahov Do-Granica RH (Slano) u općini Ravno. Tom je prigodom potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković u izjavi medijima pojasnio kako je prošle godine Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o financiranju ove vrlo važne prometnice u vrijednosti 7,3 milijuna eura, koja spaja susjednu i prijateljsku Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku. Podsjetio je i na realizaciju drugih prometnih infrastrukturnih projekata, kao što je most kod Svilaja i most Gradiška.

Pisane vijesti