Danski mediji prenose kako su 32 danska restorana dobila ukupno 45 Michelinovih zvjezdica za 2023.

Danski mediji prenose izjavu Pie E Voss, direktorice tvrtke HORESTA, nakon nedavne objave Michelinovih zvjezdica za 2023., kako se trud isplatio te je “Nevjerojatno zadovoljstvo što je još više restorana diljem ?Danske dospjelo pod svjetla Michelinove pozornosti. Sjeverno, zapadno i južno od glavnog grada, postoje mnoga uzbudljiva gastronomska iskustva na vrlo visokoj gastronomskoj razini. Moraju biti viđeni i prepoznati na isti način kao i restorani u glavnom gradu.”
Odlična gastronomija dobra je za turizam, te izvješće portala VisitDenmark pokazuje kako je došlo do velikog porasta broja turista koji se odlučuju doći u Dansku zbog gastronomske ponude.
Od 2017. do 2022. broj stranih gastroturista u Danskoj porastao je za 49 posto na 1,9 milijuna godišnje. Prema portalu VisitDenmark definicija gastroturista je netko "čiji su doživljaji hrane/objedovanje/gastronomija imali odlučujuću ili veliku važnost za odabir odmora u Danskoj. Hrana je stoga svjestan motiv putovanja gastroturista”. U Michelin vodiču za Dansku na popisu je 107 restorana.

Pisane vijesti