Aer Lingus otkazuje dodatnih 80 letova zbog spora o plaćama pilota

Zrakoplovna kompanija Aer Lingus najavila je 80 dodatnih otkazivanja letova od četvrtka 11. srpnja do nedjelje 14. srpnja, što je posljedica štrajka pilota zbog spora oko povećanja plaća.
Zrakoplovna tvrtka je priopćila da će joj otkazivanja omogućiti da zaštiti što je moguće više usluga i da će pogođene klijente kontaktirati u vezi s opcijama povrata novca i ponovne rezervacije.Pojedinosti o otkazanim letovima i uslugama mogu se pronaći na službenim  internetskim stranicama prijevoznika Aer Lingusa.
Ovo su posljednja otkazivanja, pored dosad najavljenih 392 otkazivanja koja su rezultat štrajka od subote, 28. lipnja. Ročište na sudu s ciljem rješavanja tekućeg spora vezano za plaće pilota održano je u srijedu 3. srpnja, i obje strane čekaju preporuku suda. Piloti traže povećanje plaća do 24% kako bi uzeli u obzir inflaciju od posljednjeg povećanja plaća 2019. Međutim, Aer Lingus traži sporazum o produktivnosti i fleksibilnosti u zamjenu za povećanje plaća koje prelazi 12,25%, a koji je dogovoren s drugim skupinama radnika u tvrtki.

Pisane vijesti