U Crnoj Gori 92 posto turista manje nego u istom razdoblju prošle godine

Crna Gora postala je 24. svibnja prva "korona free" država u Europi i tu krilaticu koristi u promociji ljetne turističke sezone. Usprkos tome, na početku kalendarskog ljeta, u Budvi, perjanici crnogorskog turizma, u lipnju boravi svega tisuću i pol gostiju, a turističke prognoze za ostatak sezone zasad su pesimistične. Naime, u Crnoj Gori krajem lipnja ima ukupno nešto više od pet i pol tisuća gostiju, što je za 92 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

U podgoričku zračnu luku sletjela su prva dva zrakoplova niskobudžetne aviokompanije Wizz Air, nakon što je 18. ožujka zbog pandemije korona virusa obustavljen komercijalni zračni promet u Crnoj Gori. Druga niskobudžetna aviokompanija Ryanair najavila je da će od 1. srpnja ponovno uspostaviti devet linija s Podgoricom, u okviru ljetnog reda letenja za 2020. godinu. 

I crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines ponovno je od polovice lipnja uspostavila linije za Ljubljanu, Frankfurt, Beč, Zürich, Düsseldorf, München, Hannover i Kopenhagen.



Priopćenja