Izrael ponovno pokreće domaći turizam

Domaći turizam u Izraelu ponovno bi se trebao pokrenuti od nedjelje, 3. svibnja. Na posebnom sastanku kojim je početkom ovog tjedna predsjedao premijer Benjamin Netanyahu raspravljalo se o tome kako vratiti turističku industriju Izraela natrag u funkciju. Dogovoreno je da bi se hoteli sa smještajnim kapacitetima u prizemlju i odvojenim ulazima u pojedine prostorije, uključujući sobe, mogli otvoriti 3. svibnja. Ponovno otvaranje hotela uvjetovano je niskim brojkama novooboljelih i umrlih od korona virusa. Stoga će u petak, 1. svibnja, ovo pitanje opet biti na dnevnom redu Vlade te će biti donesena konačna odluka.

Ministarstvo turizma i Ministarstvo zdravstva Izraela formulirat će "potrebne higijenske standarde" za rad hotela i drugih smještajnih kapaciteta dok se kriza s korona virusom ne zaustavi. Za sada neće biti dolazaka stranih gostiju i inozemnog turizma jer je odlukom Ministarstva zdravstva produžena zabrana ulazaka stranaca u Izrael do 16. svibnja.

Ministar turizma Yariv Levin je rekao: "Pozdravljam korak koji je poduzet. To je dobra vijest za tisuće tvrtki i zaposlenika u turističkom sektoru. Prvi put od izbijanja korona krize određen je datum za nastavak turističkih aktivnosti."

 



Priopćenja