Sastanak s LCBO vezan uz uvoz hrvatskih vina

Predstavnici hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Kanadi održali su 20. rujna ove godine u Torontu sastanak s predstavnicima tvrtke LCBO Carolyn O'Grady-Gold, vezano za ponudu hrvatskih vina u prodaji te tvrtke.

LCBO (Liquor Control Board of Ontario) je državna tvrtka u vlasništvu Vlade Ontarija i jedan od najvećih svjetskih distributera alkoholnih pića. Kroz više od 660 maloprodajnih prodavaonica alkohola, 210 agencijskih prodavaonica, kataloških prodaja,  e-trgovine, usluga posebne narudžbe, LCBO nudi 26.000 proizvoda godišnje iz više od 80 zemalja, potrošačima i licenciranim ustanovama (u 250 raznih supermarketa). Od hrvatskih vina, u prodaji LCBO mogu se naći samo nekoliko etiketa vina hrvatskih proizvođača  koja se, uglavnom samo povremeno mogu kupiti putem on-line prodaje i nalaze se na Vintage listi. Najveći problem s Vintage listom je upravo nepostojanje kontinuirane zastupljenosti hrvatskih vina na policama LCBO-a stoga je na sastanku apelirano da se omogući kontinuirana prodaja hrvatskih vina kako on-line prodajom tako i na policama njihovih prodavaonica te da se uz vina iz Slavonije uključe i vina iz Istre i Dalmacije.

Predstavnice LCBO naglasile su kako hrvatska vina postaju sve više prepoznatljiva na kanadskom tržištu međutim da je potrebno dodatno uložiti u samu promociju/ marketing hrvatskih vina odnosno kreirati priču o hrvatskim vinima koja bi zainteresirala Kanađane. Istaknule su kako u predstojećem razdoblju planiraju proširiti destinacijske prodavaonice (do sad su ih otvorili 17 gdje u ponudi prevladavaju vina samo iz primjerice Francuske ili Australije, Grčke ili Argentine itd.) te otvoriti istočno-europsku destinacijsku prodavaonicu gdje bi i manji europski proizvođači mogli prodavati vina iz tog dijela svijeta, a čime bi se otvorila mogućnost i veće zastupljenosti hrvatskih vina na policama LCBO-a.



Priopćenja