Irak i Japan potpisali ugovor o zajmu

U priopćenju Ureda za medije Ministarstva financija Republike Irak navodi se da je u nedjelju 16. lipnja između Republike Irak kojeg je zastupalo Ministarstvo financija i Japana kojeg je zastupao japanski veleposlanik Hashimoto potpisan ugovor o zajmu vrijedan 110 milijardi japanskih jena, što odgovara iznosu od 1 milijarde USD. 

Japanskim zajmom će se modernizirati rafinerija nafte u Basri, što će doprinijeti povećanju proizvodnih  kapaciteta te poboljšanju kvalitete derivata u cilju zadovoljenja iračkih potreba za naftnim derivatima.

Ministar financija Fuad Hussein zahvalio je potpori japanske vlade iračkom gospodarstvu davanjem povoljnih zajmova, te je istaknuo da će ovaj zajam po povoljnim uvjetima i niska kamatna stopa pridonijeti potpori iračkoj ekonomiji.  Japanski veleposlanik je sa svoje strane izrazio spremnost svoje zemlje da podrži iračko gospodarstvo u svim područjima, naglašavajući kako je njegova vlada odlučna nastaviti pružati potporu iračkoj vladi i narodu kako bi izgradila snažnu i stabilnu državu.



Priopćenja