U Ljubljani predstavljeno završno izvješće projekta „Ocjena stanja evaluacije demokracije, ljudskih prava i vladavine prava, i razvojnog upravljanja u Europi“

Na poziv Slovenskog društva evaluatora (SDE), 31. svibnja 2019. godine u Ljubljani su predstavljeni rezultati završnog izvješća projekta „Ocjena stanja evaluacije demokracije, ljudskih prava i vladavine prava, i razvojnog upravljanja u Europi“ u kojem je sudjelovalo 7 država (Grčka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Srbija, Turska, Ukrajina). Hrvatska mreža evaluatora bila je jedan od partnera u projektu provedenom pod okriljem Međunarodne organizacije za suradnju u evaluatorstvu (IOCE).

Projekt je krenuo od pretpostavke da se dobro upravljanje (Good governance), demokracija i ljudska prava (engl. kratica: DRG) razlikuju diljem zemalja Europe. Cilj projekta bio je istražiti postojeće evaluacijske kapacitete u DRG područjima u raznim europskim zemljama, a završno izvješće daje preporuke za jačanje svijesti o važnosti evaluacije u DRG područjima.

Slovenskom društvu evaluatora predstavljeni su glavni naglasci hrvatskih iskustava u evaluiranju učinaka javnih politika.



Priopćenja