Najbolji hrvatski pjenušci po prvi put uspješno predstavljeni na prestižnom The Wine Gang proljetnom festivalu u londonskom Cityju

Ugledna britanska platforma The Wine Gang je na svom tradicionalnom proljetnom festivalu ‘Champagne & Sparkling Wine Spring Festival’ u prestižnom restoranu M Threadneedle Street u londonskom Cityju, između 100 najboljih svjetskih sorti pjenušaca, po prvi put predstavila i tri proizvođača pjenušca iz kontinentalne Hrvatske, odnosno plešivičkih vinogradarskih nasada – Korak, Šember i Tomac. Inače, The Wine Gang čine četiri najpoznatija stručnjaka za vino u Ujedinjenoj Kraljevini  čiju stranicu mjesečno posjećuje preko 20.000 ljudi, a putem svojih objava i preporuka u izdanjima poznatih magazina dopiru i do 4,5 milijuna čitatelja i gledatelja.

Hrvatske pjenušce – Korak Classic Method Brut Nature, obiteljskog gospodarstva Korak, Šember Rose i Šember Pavel Brut obitelji Šember i Tomac Classic Method Brut Nature obitelji Tomac – za ovu prigodu osigurala je tvrtka VINART d.o.o. iz Zagreba koja je specijalizirana za promociju i marketing hrvatskih vina s ciljem unaprjeđenja njihovog ugleda te bolje prepoznatljivosti na globalnoj razini.

Jedan od najugledniji britanskih stručnjaka za vino i član tima The Wine Gang, Anthony Rose istaknuo je zadovoljstvo što su po prvi put predstavljeni neki od najboljih hrvatskih pjenušaca izrazivši uvjerenje kako su njihovi gosti, bez dvojbe, bili ugodno iznenađeni njihovom kvalitetom te kako su se ista odlično uklopila u kategoriju 'otkrića' koji njihovi gosti posebno žele iskusiti. Dodao je i kako su se hrvatska vina s klasičnim šampanjskim sortama grožđa pokazala dobra, ali kako je jednako tako zanimljivo da su dva od njih, Tomac i Šember Pavel Brut, sadržavala udio Žuti Plavec, autohtonu sortu koju je malo tko, uključujući i njega osobno, do sada imao prilike kušati. 'Sveukupno, hrvatska vina su se pokazala vrlo dobra, s dobrom složenošću od dozrijevanje vina na talogu, specifičnim osobinama, ali iznad svega svježinom i uravnoteženošću koja je zajednička svim najboljim pjenušcima', zaključio je član tima Anthony Rose.

Festival je okupio oko 150 posjetitelja među kojima su bili i predstavnici poslovne zajednice Cityja, kao i mnogi enolozi koji istražuju vinske novosti iz raznih zemalja te se nakon ovakvih festivala, često i osobno odluče posjetiti zemlju porijekla, odnosno same vinare te ih preporučiti za poslovna druženja na višoj razini, vjenčanja, godišnjice te razne druge svečanosti kao i samim trgovcima.

Ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu, predstavljanju je nazočila Davorka Žanić Dražić, savjetnik (gospodarski poslovi), a ispred Ureda Hrvatske turističke zajednice u Londonu Ivana Shiell, PR i marketing stručnjak.



Priopćenja