Promocija Zagreba i Slavonije na turističkom sajmu „f.re.e“ u Münchenu

Međunarodni turistički sajam „f.re.e 2019“ održavao se u Münchenu u razdoblju od 20. do 24. veljače ove godine.  Riječ je o jednom od najznačajnijih sajmova za turizam Republike Hrvatske jer se održava u Bavarskoj, regiji iz koje u Hrvatsku dolazi najveći broj njemačkih turista. Sajam je ove godine privukao rekordnih 1.300 izlagača iz 70 zemalja te 140.000 posjetitelja. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Češka, a Hrvatska je dosad u toj ulozi bila tri puta, posljednji put 2014. godine.

Kao suizlagači na vrlo atraktivnom i dosad najvećem štandu Hrvatske turističke zajednice na sajmu u Münchenu svoju ponudu predstavile su turističke zajednice Krapinsko-zagorske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije, gradovi Zagreb i Novalja, Klaster Slavonija, Klaster Makarska rivijera te Valalta, Solaris, Hadria, Kampovi Dalmacije, KUH, Camping Village Šimuni, Novasol, Plitvice holiday resort, Aminess, Jadrolinija, Jadranka kampovi, Hoteli Njivice, Maistra, Mon Perin Casa Nube, Zaton holiday resort, Ilirija i Campiste bi village. Na zasebnim samostalnim izložbenim štandovima u okviru sajma svoju ponudu predstavili su pak Turistička zajednica Kvarnera, Nacionalni park Krka, Centar dentalne medicine Štimac i Grad Lipik.

Tom prigodom priređeno je i posebno predstavljanje Slavonije i Grada Zagreba kao atraktivnih i prepoznatljivih odredišta u cilju jačanja razvoja kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj, a tom destinacijskom predstavljanju prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld te Selimir Ognjenović, vlasnik turoperatora I.D.Riva Tours, koji je specijaliziran za prodaju aranžmana u Hrvatskoj.



Priopćenja