Završio Sarajevo vino fest

Međunarodni festival vina i gastronomije Sarajevo vino fest održavao se u razdoblju od 15. do 16. veljače 2019. godine u Sarajevu. Ovogodišnje izdanje festivala privuklo je više od 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda, kako iz BiH, tako i iz čitave regije i veliki broj posjetitelja koji su tijekom dva festivalska dana mogli uživati u odličnoj ponudi vrhunskih vinarija te u gastronomskim specijalitetima domaćih i regionalnih proizvođača hrane. Cilj Sarajevo vino festa bila je promocija vinske industrije i kulture vina, turizma, ugostiteljstva te proširenje gastro ponude.

Pored izlagača iz BiH, na ovom festivalu sudjelovali su također izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, a zahvaljujući distributerima, bila je to također prigoda za kušanje vina iz Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Amerike i Novog Zelanda. Na ovogodišnjem festivalu bilo je zastupljeno znatno manje hrvatskih vinarija u odnosu na prošlu godinu, a predstavljena su vina vinarije Iločki podrumi, Kutjevo, vinarija Antunović s Pelješca, te vina s otoka Hvara i istarska vina.

Tradicionalno, na Sarajevo vino festu redovno se sklapaju poslovi te razmjenjuju iskustva i stvaraju nova prijateljstva. Uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija, za posjetitelje je bio upriličen  i bogati kulturno zabavni program klape Niko iz Zadra.



Priopćenja