Hrvatski dizajn u Frankfurtu

Frankfurtski sajam Ambiente, najveći svjetski sajam robe široke potrošnje (unutarnja oprema, dizajn, sve za kuhinju i blagovaonicu, mali kućanski aparati, pokloni i slično) održavao se u razdoblju od 8. do 12. veljače ove godine. Na izložbenom prostoru od 306.500 m2, ovogodišnje izdanje sajma okupilo je oko 4.450 uglednih međunarodnih izlagača iz 92 zemlje svijeta, što je daleko više nego lani te oko od 136 tisuća posjetitelja.

Među izlagačima, od kojih je bilo 85 posto stranih, svoj izložbeni prostor već treću godinu zaredom imala je i hrvatska tvrtka Tabushi lilipop dizajn, poduzetnice i dizajnerice industrijskog i grafičkog dizajna iz Zagreba Lidije Mikuš, a ovom prigodom predstavila je novitete svog popularnog branda Tabushi, namještaja inspiriranog sushijem.

Hrvatski generalni konzul u Frankfurtu Vedran Konjevod i konzulica Biserka Lukan posjetili su Frankfurtski sajam Ambiente i s hrvatskom poduzetnicom Mikuš razgovarali o mogućnostima promidžbe hrvatskog gospodarstva namijenjenog stanovanju. 

Već od samog početka sajma primijećeno je veliko zanimanje poslovnih ljudi za proizvode Tabushi, izjavila je poduzetnica Mikoš i pritom izrazila nadu kako će njihova nazočnost na glasovitoj i prestižnoj Ambienti u Frankfurtu uskoro privući zainteresirane kupce i omogućiti njoj i njezinom dizajnu nove poslovne uspjehe u Europi i svijetu.



Priopćenja