Za svako radno mjesto milijun eura

Farmaceutski koncern Biotest AG sa sjedištem u Dreieichu kod Offenbacha namjerava u sljedeće dvije godine u Dreieichu proširiti svoje proizvodne pogone izgradnjom nove zgrade te zapošljavanjem 300 novih stručnih radnika. Na taj način udvostručit će svoju proizvodnju lijekova i pripravaka od krvne plazme. Sam koncern izdvojit će u tu svrhu oko 300 milijuna eura, najavio je predsjednik uprave koncerna Bernhard Ehmer.

Tvrtku Biotest AG i sve njezine dugove kupio je prošle godine kineski investitor Creat, uloživši pritom 1,3 milijarde eura, što je jedno od najvećih ulaganja s dalekog istoka u gospodarstvo Hessena.

Umjesto dosadašnja tri dobivena pripravka iz jedne litre krvne plazme, novim načinom proizvodnje dobivat će se pet pripravaka koje Biotest razvija iz donirane krvne plazme kao lijekove protiv zgrušavanja krvi, teških oštećenja imuno-sustava i teških opekotina. Biotest AG s partnerima preradi tijekom godine 1,3 milijuna litara krvne plazme. Taj koncern zapošljava više od 1.600 radnika diljem svijeta, a u 2017. godini uprihodio je 378 milijuna eura.



Priopćenja