Za projekte iz područja energetske učinkovitosti u Vojvodini 550 tisuća eura

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine raspisala je javni natječaj za financiranje i sufinanciranje projekata iz područja energetske učinkovitosti, za koje je predviđeno 550.000,00 eura. Pravo sudjelovanja imaju lokalne samouprave na području Vojvodine.

Spomenuta sredstva namijenjena su projektima izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije javne rasvjete, zatim rekonstrukcije, sanacije i adaptacije postrojenja za proizvodnju toplotne energije u javnom vlasništvu, kao i rekonstrukcije, sanacije i adaptacije termičkih omotača i termo tehničkih sustava u objektima u javnom vlasništvu, a mogu se koristiti i za izgradnju postrojenja za korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Cilj ovog javnog natječaja je stvaranje uvjeta za racionalno korištenje energije, poboljšanje energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije za grijanje, hlađenje, ventilaciju i pripremu sanitarne tople vode, smanjenje emisija štetnih plinova te za povećanje sudjelovanja OIE u ukupnoj energetskoj bilanci Vojvodine.



Priopćenja