Luka Kotor dobila prvenstvenu koncesiju

Nakon sedam godina Luci Kotor dodijeljena je prvenstvena koncesija na područje kojim upravlja, odnosno za lučko područje grada Kotora, odlučeno je sjednici Vlade Crne Gore.

Prošlo je sedam godina otkad je Luka Kotor zakonom stekla pravo na podnošenje zahtjeva, izjavila je Snežana Jonica, direktorica administrativnog sektora Luke Kotor AD. Kao je Zakonom o lukama određeno, dodala je, pravo na prvenstvenu koncesiju ima privredno društvo koje koristi luku, a nema potpisan koncesijski ugovor. To je u tom trenutku bila Luka Kotor, jedini pravni subjekt koji je imao pravo na podnošenje zahtjeva, međutim, taj zahtjev podnošen je u više navrata, ali nije bio cjelovit i tu je odgovor na pitanje zbog čega je Luka Kotor toliko dugo čekala na dobivanje koncesije, pojasnila je direktorica Jonica.

Međutim, Luka i Općina Kotor kao većinski vlasnik dobili su dopis Ministarstva prometa i pomorstva, u kojemu se tražilo žurno poduzimanje svih radnji u skladu sa europskim standardima o lučkim djelatnostima, što je i učinjeno te su se  stekli uvjeti za podnošenje zahtjeva za koncesiju.



Priopćenja